Årsmöte i Linköping

Kontakt:
Magnus Billqvist
0709641443

Den 5 maj är det dags för föreningens årsmöte, denna gång har turen kommit till Östergötland. I vanlig ordning blir det kringaktiviteter. Dessa planeras för närvarande och är delvis väderberoende, så vi ber att få återkomma om dessa samt exakta hålltider. Då vi kommer att bjuda på fika och Bergqvists rum vi ska hålla hus i inte är jättestort vill vi att ni meddelar om ni kommer. Gör så till Magnus.

Vinterflickslända, Sölve grustag, Bl. Foto: Magnus Billqvist / Trollsländeföreningen.

Har du larvhudar du vill ha hjälp med så ta med dessa. Det blir också i vanlig ordning försäljning av böcker, dekaler, smycken med mera.

Två föredrag är klara:
– Biogeografisk uppföljning av Sveriges trollsländor: Tommy Karlsson. Hur ser läget ut för våra hotade arter, var har de eftersökts osv.
– Exotiska trollsländor från resor till Australien, Marocko, Turkiet, m fl: Magnus Billqvist. Vi får se exempel på spektakulära arter från ett knippe länder, varav några arter är sådana som hittats i samband med handel av akvarieväxter även på våra breddgrader.

Vi börjar med att besöka Rosenkällasjön för att leta efter vinterflickslända. Se mer om området här.

På kvällen samlas de som vill och äter middag till självkostnadspris ihop på trevlig lokal. I övrigt är arrangemanget gratis.

Alla handlingar till årsmötet kommer att finnas tillgängliga på hemsidan.

Varmt välkomna till Linköping!