KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED FÖRELÄSNINGAR

När:
28 november, 2020 kl. 15:00 – 17:00
2020-11-28T15:00:00+01:00
2020-11-28T17:00:00+01:00
Var:
Träff via Zoom
Pris:
Gratis
Kontakt:
Ingela Gustafsson

Samtliga medlemmar kallas till föreningens årsmöte 28 november 2020 kl. 15.00. Mötet pågår i maximalt två timmar via Zoom.

Mötet börjar med kortare föreläsningar på olika tema. Magnus Billqvist redogör för årets mest spännande fynd samt nya provinsfynd av trollsländor. Om det är klart med förhandsbeställning av boken Närkes trollsländor så berättar Per Karlsson Linderum mer om det och om boken.

I våras tvingades vi skjuta fram årsmötet och planen var att kalla till ett möte när det var möjligt att ses. Som alla är införstådda med har detta inte varit möjligt, men vi kan inte skjuta på det längre. Därför kommer årsmötet denna gång att hållas digitalt via Zoom.
För att vara med behöver du inget program. Se nedan under ”Tänk på” för mer information.

Anmälan krävs för att få den länk som behövs för att vara med. När det är dags så klickar du på länken för att ansluta till mötet. Förutom en länk får du när du anmäler dig ett id för mötet och ett lösenord. Ibland behövs dessa inte utan du kommer in bara genom att klicka på länken. Anmäler dig gör du senast dagen innan till Ingela.

Årsmötet börjar kl. 15.00 men redan kl. 14.30 kan du ansluta för att testa tekniken och prata med andra. Handlingarna till årsmötet finner du på vår hemsida. Där hittar du verksamhetsberättelse, årsredovisning, verksamhetsplan, stadgar, föregående årsmötesprotokoll och dagordning.

Tänk på:
• Att du har en fungerande mikrofon och ljudkälla (hörlurar, headset el motsv).
• Under mötet sätter alla utom den som pratar sina mikrofoner på mute (överstruken mikrofonsymbol).
• Webbkamera är trevligt men det är inte en nödvändighet. Det kan bli så att vi måste stänga av våra kameror om kvaliteten blir för hackig. Ljudet är viktigast!
Det finns olika funktioner som vi kan komma att använda. Från vänster i Zooms fönster:
• ”mute”: stänga av och sätta på din mikrofon
• ”participants”: tryck där och den högra kolumnen vecklas ut.
Under namnen på de som deltar finns ett antal knappar. Här finns olika symboler:
– ”raise hand” – tryck på den om du vill säga något. Då syns en hand bredvid ditt namn.
– ”yes” – trycker du om du vill rösta ja till något och ”no” om du säger nej.
• ”Share screen”: här trycker man om man ska dela sin skärm med resten av deltagarna. Detta kan du dock inte göra utan att mötets värd ger dig tillåtelse.
• ”Chat”: är helt enkelt en chat. Kan vara bra att använda om man vill meddela något som går lika bra att skriva eller som måste skrivas (som att man inte får igång sin mikrofon eller för att dela med sig av en länk).
• ”Reactions”: här kan man exempelvis applådera.

Innan förhandlingarna får vi bland annat höra Magnus Billqvist berätta om årets roligaste fynd av trollsländor, som alla fynd av klarblå mosaikslända. Foto: Magnus Billqvist / Trollsländeföreningen.