Kalender

jul
7
tor
Sommarläger 2022 @ Bjursås Berg & Sjö
jul 7 – jul 10 heldag

Vi mjukstartar genom att träffas upp torsdagen den 7 juli kl. 15.00 på Bjursås Berg & Sjö, vid receptionens parkering (www.bjursas.com). Vi kommer att mingla och utforska den närliggande sjön efter trollsländor. Därifrån kommer vi att utgå även under de resterande dagarna, om inget annat bestäms under lägrets gång. Kan man inte komma första kvällen, så är nästa samling kl. 10.00 den 8 juli. Ha gärna med er lunch samt fika under dagarna, eller så finns det möjlighet att åka iväg till något uteställe för att äta – dock så kan avstånden variera till närmsta ställe från utflyktsmålen.

Ni som medlemmar kommer att få 150 kr per natt som logibidrag från föreningen (detta mottages vid förfrågan efter fullföljt deltagande på lägret). Alla är välkomna att boka sitt eget boende på valfri plats. På Bjursås Berg & Sjö finns även möjlighet till bland annat cykling, vandring, fiske samt bad för de som känner för det.

För frågor, kontakta Olga på 076-2928885 eller olga.nadeina@hotmail.com.

aug
7
sön
Trollsländeguidning, Sösdala, Skåne @ Kjells damm, Sösdala, Skåne
aug 7 kl. 10:00

Magnus Billqvist visar trollsländor kring Kjells damm sydost om Sösdala i Skåne. Arrangemang av Göingebygdens Biologiska Förening (GBF). Ställs in i händelse av regn. Se GBF:s hemsida för tid och samlingsplats.

Trollsländor i Kojtet (Vislanda, Småland) @ Kojtet
aug 7 kl. 13:00 – 16:00
Trollsländor i Kojtet (Vislanda, Småland) @ Kojtet

Vi undersöker vilka trollsländor som finns och skapar oss en grund för att följa utvecklingen av förhoppningsvis fler arter i Kojtet. Medtag gärna fika och för er som har även kikare och/eller håv.

Aktiviteten arrangeras tillsammans med Naturskyddsföreningen i Alvesta kommun.

Koordinater Google Maps

 

jun
25
sön
ICO2023 Paphos, Cypern @ Paphos, Cypern
jun 25 – jun 30 heldag

År 2021 är det dags för Worldwide Dragonfly Association (WDO) att förlägga sin återkommande konferens på Cypern. Tre olika resor följer därpå för den som vill förlänga vistelsen. Följ länken för mer information.

Den internationella kongressen 2021 planerades att hållas i juni 2021, men till följd av osäkerheten kring Covid-19-pandemin har organisationskommittén beslutat att flytta det planerade datumet för kongressen framåt till 2023.Se webbplatsen som uppdateras regelbundet när situationen utvecklas.

Epallage fatime, en stor och kraftig flickslända, är en av arterna som förekommer på Cypern. Foto: Magnus Billqvist, Turkiet.