Kalender

okt
28
tor
Introduktion till Artportalen: del 2 @ Träff via Zoom
okt 28 kl. 18:30

I april 2021 arrangerade vi en introduktion till Artportalen. Nu ges deltagarna möjlighet att återkomma med frågor, vi ger fler tips och diskuterar hur man kan använda trollsländedata och hur denna plockas fram.

Anmälan sker till Magnus Billqvist.

nov
23
tis
Föreläsning Närkes trollsländor @ Askersunds bibliotek
nov 23 kl. 18:30

Trollsländorna tillhör insektsvärldens häftigaste och vackraste insekter. Färgglada rovdjur som seglar fram i sommarvärmen, med en spännande livscykel. De är dessutom utmärkta indikatorer på hur miljön mår. Trots det har vår kunskap om trollsländorna i Sverige varit bristfällig. Därför genomförde Närkes Insektsförening en atlasinventering av Närkes trollsländor 2016-2020. Resultatet finner du i boken – Närkes trollsländor. Under hösten 2021 håller vi en föreläsningsserie runt om i region kring resultatet av projektet och områdets spännande arter – kom du också och njut av fina foton från trollsländornas värld!

Samarrangemang med Närkes Insektsförening.

Foto: Ingrid Sandberg.

jun
27
mån
ECOO22 @ Slovenien
jun 27 – jun 30 heldag

European Congress on Odonatology (ECOO) skulle ha avhållits i Slovenien under 2020 men sköts fram pga pandemin. Planen är nu att det ska arrangeras sista veckan i juni 2022, med efterföljande fältresa för de som vill. Se hemsidan för mer info (den uppdateras efterhand som mer detaljer blir kända).

jun
25
sön
ICO2023 Paphos, Cypern @ Paphos, Cypern
jun 25 – jun 30 heldag

År 2021 är det dags för Worldwide Dragonfly Association (WDO) att förlägga sin återkommande konferens på Cypern. Tre olika resor följer därpå för den som vill förlänga vistelsen. Följ länken för mer information.

Den internationella kongressen 2021 planerades att hållas i juni 2021, men till följd av osäkerheten kring Covid-19-pandemin har organisationskommittén beslutat att flytta det planerade datumet för kongressen framåt till 2023.Se webbplatsen som uppdateras regelbundet när situationen utvecklas.

Epallage fatime, en stor och kraftig flickslända, är en av arterna som förekommer på Cypern. Foto: Magnus Billqvist, Turkiet.