Kalender

jun
12
fre
Riksmöte för Sveriges Entomologiska förening @ Café Furiren
jun 12 – jun 14 heldag

Entomologiska Föreningen i Uppland bjuder in till riksmöte för Sveriges Entomologiska förening (SEF)

OBS: mötet sker digitalt, se mer här: https://www.sef.nu/riksmote-pa-laxon-installt-digitalt-arsmote-planeras/

Inkvartering och föreläsningar blir på Café Furiren (Laxöns vandrarhem). Vi kommer att hyra både officersvillan och underofficersvillan med totalt 60 bäddar. Behövs fler bäddar så finns Älvkarleby Fiskecamp nga få km norr om Laxön, där vi har förbokat ett antal stugor. Vi kommer att ha tillgång till officersmässen under hela mötet, där middag, årsmöte och föredrag samt ev försäljning av material etc kan ske.

Programmet följer som traditionen bjuder: nattlys på kvällarna (i närområdet och lite längre bort), exkursioner (med olika fokus), korta föreläsningar, årsmötet, samkväm och mingel entomologer emellan.

Anmäl nu och betala senast 15 maj.

jun
29
mån
ECOO i Slovenien @ Slovenien
jun 29 – jul 2 heldag

År 2020 är det dags för den sjätte upplagan av den vart annat år återkommande europeiska träffpunkten ECOO (European Congress on Odonatology), där amatörer, forskare, konsulter och alla andra som är intresserade av eller arbetar med trollsländor har möjlighet att ses.

Upplägget brukar vara 1-2 dagars konferens, 1 dag i fält, följt av ytterligare 1-2 dagars konferens. Det är föredrag, utställningar, diskussioner, workshops med mera. Språket är företrädesvis engelska.

Efter konferensen följer en fältresa där värdlandet visar trollsländor och platser i det aktuella landet. Denna resa kan vara från fyra till tio dagar, med möjlighet att vara med under enbart delar.

Mer information kommer så småningom.

jul
16
tor
Sommarläger 2020 @ Gammel-Gränome Vandrarhem och Hembygdsgård
jul 16 – jul 19 heldag

Coronakrisen har gjort att vi tvingats ställa in eller skjuta fram samtliga aktiviteter. Det går dock att arrangera aktiviteter utomhus, förutsatt att man inte behöver resa mer än 1-2 timmar bort, håller avstånd och så vidare. Vi planerar en särskild, koordinerad aktivitet på flera platser i landet under den helg då lägret skulle ha varit. Boka därför in 18 och/eller 19 juli då det kommer att ske exkursioner och håll ett öga på vår hemsida, Facebook och Instagram, där vi inom kort kommer att gå ut med mer detaljerad information med tider, samlingsplatser och så vidare.

jul
18
lör
”Trollsländedagen” @ Utomhus
jul 18 – jul 19 heldag

Coronakrisen har gjort att vi tvingats ställa in eller skjuta fram samtliga aktiviteter. Det går dock att arrangera aktiviteter utomhus, förutsatt att man inte behöver resa mer än 1-2 timmar bort, håller avstånd och så vidare.

Vi planerar därför en särskild, koordinerad aktivitet på flera platser i landet under den helg då vårt sommarläger skulle ha skett. Boka in 18 och/eller 19 juli då detta kommer att ske och håll ett öga på vår hemsida, Facebook eller Instagram, där vi kommer att gå ut med mer detaljerad information med tider, samlingsplatser och så vidare.

Landskap där det redan är klart med aktiviteter 18- eller 19/7 är Blekinge, Bohuslän, Halland, Närke, Skåne, Småland, Uppland, Västergötland och Öland. VI SÖKER DIG som kan tänka dig att vara kontakt/ansvarig för en träff i något av de andra landskapen. Du behöver INTE vara expert på trollsländor, huvudsaken är att vi hittar personer som kan vara med en av dagarna, utgöra vår kontakt på plats, fylla i trollsländebingobrickor o dyl.

Nyfiken? Mejla föreningens ordförande Magnus.