Larmgrupp för trollsländeinfo

P1010223De senaste åren har allt fler blivit intresserade av att få information om trollsländor, och inte minst fynd av de mer sällsynta trollsländorna. SMS-kedjor, trollsländesidan på Facebook och personliga kontakter har då varit nödvändigt att ha koll på eller vara med i. De som haft fågelskådarnas larmsystem BMS har ibland kunnat få information den vägen (vilket varit måttligt populärt för de fågelskådare som inte är intresserade av trollsländor).

Eftersom det länge funnits ett stort intresse av snabb informationsspridning bland fågelskådare ligger de långt framme med lösningar på detta. Sedan en tid används en mobilapp som heter Band (tidigare Line
Band), och det finns nu flera grupper som använder detta för artinformation. Det finns många fina fördelar med detta system, t ex att man kan ställa frågor direkt på ett meddelande, man kan ge vägbeskrivningar, lägga ut bilder, kartor och man kan ta bort saker som blivit fel (en funktion som ofta saknas i de bästa av system!).

P1010224Sedan en tid finns det också en sådan grupp för trollsländor. Band är helt gratis, du laddar ner det i mobiltelefonen (finns till både Android och Iphone) och meddelar sedan att du är intresserad av att vara med. Inbjudan skickas, och om allt fungerar som det ska så får du snart meddelanden om trollsländor direkt i din mobiltelefon. Läs mer om hur Band fungerar här (det är en länk till skådarnas sida, men funktionen och hur man går till väga är densamma). Länk till nedladdning av appen hittar du här. Vad det blir av detta system är upp till oss som är med. Är du intresserad av att vara med eller vill få mer information kan du kontakta någon under Kontakt.